Inghetata in 3 culori

Timp pregatire
25 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 6 oua
  • 6 linguri zahar
  • 2 linguri cacao
  • 2 linguri ness
  • esenta de rom
  • zahar vanilat
  • sofran
  • un praf de sare
  • 2-3 picaturi de zeama de lamaie
  • 50 g stafide
  • 50 g ciocolata rasa
  • Frisca:
  • 300 ml smantana
  • 150 g zahar

Mod de preparare

- Pregatesc 3 castroane.

Procedez astfel:

- In fiecare castron se amesteca,cate doua galbenusuri si cate doua linguri de zahar.

- Intr-un castron adaug cacao si esenta de rom, in altul nessul,iar in ultimul adaug zaharul vanilat si un praf de sofran.

- Albusurie se bat spuma cu un praf de sare si 2-3 picaturi de zeama de lamaie, apoi se impart in mod egal in fiecare castron.

- Batem smantana cu zaharul,frisca obtinuta o impartim in mod egal in fiecare castron.

Asezam fiecare strat de crema intr-un vas de yena,presaram cu stafide si ciocolata rasa.Dam la congelator pentru cateva ore.

Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...

Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata

Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...

Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita

Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise