Inghetata prajita

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
ridicata

Ingrediente

  • 1 cutie de inghetata de 500 gr-gusturi dupa preferinta dumneavoastra
  • 200 gr faina
  • 5 felii de cozonac sau pandispan
  • 2 linguri de zahar
  • 1 l de ulei pt prajit
  • 2 linguri de coniac

Mod de preparare

Se formeaza 5 bile de inghetata de dimensiunea celor de biliard si se baga in congelator timp de 2 ore.

Feliile de cozonac sau pandispan se inmoaie cu putina apa cu coniac si se aseaza peste bilele de inghetata.Cate o felie de cozonac pentru fiecare bila de inghetata.Se baga din nou in congelator timp de 30 minute.Intr-un castron se toarna faina si apa rece pana se formeaza un aluat dens si corpos.Se adauga cele 2 linguri de zahar si se amesteca din nou.Cand aluatul pare destul de dens ,scoateti bilele de inghetata din congelator si treceti-le prin acest luat ,in asa fel incat toata inghetata sa fie acoperita de acest aluat si sa fie bine inchisa la capete.Se baga din nou in congelator timp de 1 -2 ore.Cu cat stau mai mult in congelator cu atat e mai bine.

Pentru a praji aceasta inghetata avem nevoie de 1 litru de ulei foarte bine incins in care adaugam aceste bile tanandu-le nu mai mult de 2 minute,timp in care se si rumenesc.Se scot pe o farfurie cu servetel absorbant si se servesc imediat calde la exterior si reci inauntru.

Inghetata,in timpul prajelii s-a topit exact cat avea nevoie si de aceea acest desert este un deliciu.Pofta buna!

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise