JELEU DE FRUCTE

Timp pregatire
300 minute
Complexitate
ridicata

Ingrediente

  • compozitia 1
  • 6 lingurite gelatina
  • 200 gr zahar
  • 1/4 litru sirop de fructe
  • compozitia 2
  • 8 oua
  • 200 gr zahar
  • 1 pahar sirop de fructe
  • 1 pahar vin alb
  • 6 lingurite gelatina

Mod de preparare

Compozitia 1 se prepara astfel:

1/2 litru apa se fierbe cu zaharul, se adauga siropul de fructe si gelatina.

Se umplu pe jumatate formele cu aceasta compozitie ( eu folosesc formele pentru madlene).

Compozitia 2 se prepara astfel:

Se freaca galbenusurile cu zaharul, se adauga siropul de fructe si vinul. Se fierb pe baie de abur pana se ingroasa.Se lasa sa se raceasca si se adauga gelatina dizolvata si albusurile batute spuma. Se toarna in forme peste compozitia 1.

Se dau la rece.

Dupa ce s-au intarit se rastorna formele si jeleurile se pot orna dupa imaginatia fiecaruia.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise