Kaizer de casa

Punem intr-o cratita, pe foc, apa impreuna cu zaharul, sarea, cojile de ceapa si foaia de dafin.

Timp pregatire
70 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • O reteta delicioasa si aromata, foarte simpla de facut. Rezultatul a fost mult peste asteptarile mele.
  • Se face dintr-o bucata de slanina stratificata cu carne, fleica, de pe burta porcului sau de linga antricot.
  • Fara conservanti sau E-uri si cu putina rabdare si mai ales ca e facut de mine, stiu ce pun pe masa pentru micul dejun.
  • 1-1,5 kg slanina porc cu carne
  • 1,5 l apa
  • 50 g coji de ceapa uscata
  • 1 foaie dafin
  • 2 linguri zahar
  • 200 g sare de mare
  • ***
  • 1 caciulie usturoi
  • 3 linguri ulei
  • piper proaspat macinat
  • boia afumata

Mod de preparare

Punem intr-o cratita, pe foc, apa impreuna cu zaharul, sarea, cojile de ceapa si foaia de dafin.

In momentul in care incepe sa clocoteasca, adaugam slanina si acoperim cratita. Lasam sa fiarba lin cam o ora.

Luam cratita de pe foc si lasam kaizerul sa se marineze 24 de ore.

Punem la rece, dupa ce nu mai este cald.

Scoatem apoi kaizerul si il lasam sa se zvinte.

Curatam usturoiul, il dam prin presa si il amestecam intr-un bol cu piperul macinat, boiaua si uleiul.

Cu ajutorul unei pensule ungem toate partile kaizerului cu acest amestec, mai putin partea cu sorici.

Punem intr-o foaie de copt kaizerul, il infasuram bine si il lasam 24 de ore la rece sa intre usturoiul in el.

Il scoatem apoi din hartia de copt, il asezam pe o farfurie si se poate zervi alaturi de ceapa rosie.

Pofta buna sa aveti, mai ales ca stiti ce mancati !

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise