Kaly Tort

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
ridicata

Ingrediente

  • 200 gr alune
  • 10 oua
  • 1 lingura otet
  • 250 gr fineti sau nutela
  • 200 gr zahar + 20 linguri
  • 1 plic budinca vanilie
  • 3 linguri faina
  • 750 ml lapte
  • 1 pachet margarina
  • 1 lingura cacao
  • piscoturi
  • frisca.

Mod de preparare

Se prajesc alunele, se piseaza si se pun in tava unsa cu putina margarina. Se pregateste blatul: albusurile se bat spuma cu 20 linguri de zahar, la urma se pune lingura de otet, se pune in tava peste alune si se coace la foc incet. Peste blatul cald se intinde fineti sau nutela.

Crema: galbenusurile cu 200 gr zahar, budinca, faina si laptele se fierb pana se ingroasa. Cand este rece se adauga margarina, apoi se imparte in doua, jumatate se lasa galbena, in cealalta se pune 1 lingura cacao. Peste blat se pune prima data crema galbena, apoi piscoturi inmuiate in suc sau cafea indulcita, apoi crema maro si se orneaza cu frisca sau se poate lasa asa. Daca se taie blatul in doua, ies doua torturi mai mici.

Va asigur ca este delicios. Pofta buna!

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise