Kebab de vara

Timp pregatire
119 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 3 vinete
  • 3 ardei
  • 3 roşii
  • o lingură pastă de tomate
  • ulei
  • sare, piper, cimbru
  • Pentru chiftele:
  • 300 g carne tocată
  • o ceapă
  • 1 ou
  • pătrunjel
  • pesmet
  • sare, piper

Mod de preparare

Se amestec bine ingredientele pentru chiftele, se condimentează după gust. Pasta astfel obţinută se modelează ca şi mici.

Se pun pe grătar, atât cât să prindă o crustă.

Vinetele se spală şi se taie în felii foarte subţiri pe lung.

Se sărează, se stropesc un pic cu ulei şi se pun pe gratar circa 3-4 minute.

Pe fiecare felie de vânătă se pune o chiftea şi se rulează.

Punem în tavă toate aceste rulouri şi între ele adăugăm bucăţi mari de roşii şi ardei.

Într-un castron preparăm un sos din pasta de tomate şi un pic de apă pe care îl condimentăm după gust (noi am pus sare, piper şi cimbru).

Acest sos se tornă peste rulouri şi se dă tava la cuptor pentru 30-40 de minute.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise