Ktchup sau... ketchup fara E- uri

Gogosarii ii cureti de cotoare si seminte si ii speli bine sub jet de apa rece.

Timp pregatire
240 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 2 kg gogosari rosii
  • 1 l bulion
  • 500 g zahar
  • 400 ml ulei
  • 3 lg mustar dulce
  • 20 ml otet
  • 2 lg sare
  • 1 lg piper
  • Mai ai nevoie de borcane curate si uscate si multe buna dispozitie!
  • Daca vrei sa faci un ketchup iute, poti adauga si niste ardei iuti atunci cand macini gogosarii.

Mod de preparare

Ii lasi sa se usuce, ii tai in sferturi si ii dai prin masina de tocat.

Pui uleiul intr-o oala suficient de mare si adaugi gogosarii tocati, lasandu-i sa fiarba la foc mic, amestecand din cand in cand (eu am folosit si o plita ca sa nu risc sa mi si lipeasca), pana cand se inmoaie (cca 90 minute).

In acest moment adaugi bulionul, sarea, piperul, zaharul si mustarul si lasi sa fiarba in continuare inca 90 de minute.

Cand gogosarul este bine fiert, adaugi otetul putin cate putin, cate o lingura la 5 minute, si lasi sa mai fiarba inca 15 minute din momentul in care ai terminat de adaugat otetul.

Nu uita sa mai amesteci din cand in cand.

Torni ketchup-ul in borcane, inchizi cu capace si dai la dunst uscat, intre paturi, pentru 24 de ore.

Etichetezi si asezi borcanele frumos, in camara, pentru cand vei avea nevoie de el.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise