Kughelof

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 2 tavi rotunde cu gaura pe mijloc -adinci marimea 22.
  • 31/2 pahare faina(500gr)
  • 25 de drojdie proaspata
  • 3/4 pahar zahar
  • 150 gr unt moale
  • 3 oua mari
  • 1 pahar de lapte(200ml)
  • 1/2 lingurita de sare
  • 150 gr de stafide macerate in rom
  • Zahar pudra vanilat
  • apa de trandafiri-coaja de portocala
  • migdale cojite si impartite,crude nu coapte.

Mod de preparare

In oala de la mixer punem ouale zaharul drojdia, si faina si amestecam bine cu mixerul ,adaugam untul moale,apa de trandafiri-o lingurita,stafidele si romul in care au fost

si amestecam bine pina capatam un aluat moale de tot si fara gogoloase.Il lasam sa creasca in oala acoperit cu un prosop curat, la un loc caldut.

Cit aluatul creste pregatim tavile.Le ungem cu putin ulei,si presaram migdale pe fund si pe laturi.

Cind aluatul a crescut il transferam in parti egale intre cele 2 tavi si le asezam putin si presaram migdale.

Lasam tavile acoperite cu prosop pina aluatul creste in tava .Incalzim cuptorul la 175 de grade si cind este cald punem tavile lacopt ptr 20-25 minute pina cind sint rumenite ,aurii.

Se lasa sa se raceasca putin dupa care se rastoarna pe farfurie si se presara cu zahar pudra din abudenta.

Este foarte gustos si aduce ca gust a cozonac numai ca este mai usor de facut.Este bun ptr sarbatorile de acum.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise