Lady's finger

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Pentru \"degetele\" avem nevoie de:
  • 150 g unt
  • 350 ml apa
  • 2 cani faina
  • 6 oua
  • Pentru crema avem nevoie de:
  • 800 ml smantana dulce
  • 100 g zahar
  • zahar vanilat

Mod de preparare

Se pune la fiert apa cu untul si un praf de sare.Cand da in clocot, se adauga faina,toata deodata,amestecind continuu,pana cand aluatul incepe sa se dezlipeasca de pe vas. Se lasa la racit si cand a devenit suportabil la deget se adauga ouale pe rand, amestecand bine dupa fiecare. Se pune aluatul intr-un pos si se spriteaza “degetelele”,de circa 5 cm lungime, intr-o tava tapetata cu hartie de copt.

Se coc la foc mare, destul de repede,in jur de 10 minute.

Crema:

Se bate smantana cu zaharul si vanilia.

Intr-un vas mai adanc asezam un strat de \"degetele\", apoi un strat generos de frisca.Continuam astfel pana la terminarea \"degetelelor\",ultimul strat fiind de frisca.

Se pune prajitura la rece, pentru minim 6-7 ore.

Inainte de portionare si servire pudram cu cacao din belsug.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise