Lapte de pasare

Timp pregatire
75 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • * 1 litru lapte,
  • * 6,7 oua intregi,
  • * 200 g de zahar pudra sau un zahar mai fin,
  • * 1 pachet zahar vanilat sau o esenta de vanilie,
  • * 10, 15 g faina alba,
  • * Optional, putina esenta rom.

Mod de preparare

Albusurile se bat spuma, iar apoi se amesteca cu jumatate din cantitatea de zahar, pana nu se mai dezlipeste de vas si nu cade cand se intoarce vasul cu fundul in sus.

Intr-un alt vas se freaca galbenusurile cu restul de zahar, cu praful de vanilie si cu faina, pana devine o crema omogena.

Intr-o cratita, se pune laptele la fiert, pana da in clocot. Se da focul la mic, se ia cu o lingura albusul batut si se toarna in lapte, lasandu-l sa clocoteasca pe ambele fete, cate 2 minute. Se scot cu spumiera si se asaza intr-o strecuratoare, deasupra unui castron.

In vasul in care am mixat galbenusurile, turnam lapte, cate un pic, si amestecam usor, la viteza mica a mixerului, pana cand se omogenizeaza bine. Turnam apoi compozitia obtinuta peste laptele din vas si amestecam, la foc mic, pana devine o pasta groasa. Ne dam seama cand e gata introducînd în vas o lingura de lemn: daca se lipeste de lingura, este gata, daca se scurge, mai lasam pe foc (2 min.) pana devine ca o smantana mai groasa.

Se toarna intr-un vas pasta, iar deasupra incorporam usor, cu o paleta/ lingura, bulele de albus!

Se lasa la rece cateva ore!

Crema va deveni mai onctuoasa, iar bulele de albus foarte fine!

E un desert foarte racoritor!

E bine sa folosim lapte de tara sau pasteurizat (nu UHT) si oua de tara, crema va deveni de un galben mai intens, spre portocaliu. Si isi va pastra intact si gustul copilariei!

Pofta buna,

Cu drag,

GDC

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise