Lapte de pasare

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 8 oua
  • 250 gr zahar
  • 1 l lapte
  • 4 plicuri zahar vanilinat- dr oetker

Mod de preparare

Se separa albusurile de galbenusuri.

Albusurile se bat spuma cu zaharul+2 plicuri zahar vanilinat (bezea).

Se pune laptele la fiert intr-o cratita cu diametrul de 30 cm, cand incepe sa fiarba se pun 5 -6 linguri din bezea (forma unei galuste de gris). Se fierb 2-3 minute si se intorc si pe partea cealalta si se scot cu o spumiera si se pun pe un platou mai adanc. Se repeta pana se termina bezeaua. Galbenusurile+ 2 plicuri zahar vanilinat se freaca si se pun la fiert in laptele care a ramas dupa ce s-au fiert albusurile pana se ingroasa si se amesteca continuu.

Sosul se toarna peste bulgarii de albus. Pofta buna!

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise