Lapte prajit

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 Lt lapte
  • 150 gr. zahar
  • 125 gr. faina
  • coaja de lamaie
  • 1 betisor de scortisoara

Mod de preparare

1) Se pune la fiert 3/4 de lapte cu coaja de lamaie si scortisoara

2) Deoparte se amesteca zaharul cu faina si restul de lapte

3) Cand laptele a fiert, se amesteca cu ingredientele amestecate de la punctul 2, se amesteca totul si se trece printr-o sita.

4) Se pune la foc si cand incepe sa fiarba se mai lasa 1 min si se pune intr-o tava si se imprastie zahar pudra sau vanilat deasupra (trebuie sa se amestece incontinuu, pentru a nu se lipi de recipient)

5) Se raceste in aceeasi tava, dupa ce s-a racit si s-a intarit se taie in patratele de 3-4 cm, se trec prin faina si ou batut si se prajesc in ulei fierbinte.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise