Lasagna cu spanac si urda dulce

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 250g foi lasagna proaspete
  • 1 litru sos besamel
  • 400g spanac congelat
  • 200g urda dulce
  • 2 cepe
  • ulei
  • 1 lingura pasta de ardei dulce
  • 4-5 linguri de smantana
  • sare
  • 1/4 lingurita pasta de ardei iute
  • 150g cascaval razuit

Mod de preparare

Se toaca ceapa marunt si se caleste in putin ulei bine incins. Se adauga spanacul si 50 ml apa si se lasa la fiert aproximativ 15 minute. Urda se faramiteaza cu o furculita si se adauga peste spanac impreuna cu pasta de ardei dulce , cea de ardei iute, sare dupa gust si smantana si se mai lasa la fiert 5 minute. Se lasa sa se raceasca putin, apoi se incepe montarea lasagnei, care se face astfel: se acopera fundul tavii cu sos besamel, se aseaza o foaie de lasagna, apoi compozitie de spanac , se acopera spanacul cu 3-4 linguri de sos si se adauga o alta foaie de lasagna. Se repeta operatiile pana la ultima foaie peste care se toarna restul de sos si se presara cascavalul ras. Se da la cuptor pentru 40-45 minute, pana se rumeneste frumos.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise