Lasagna cu vinete

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • • 600 gr vinete, taiate in felii subtiri de 5 mm
  • • sare si piper negru
  • • 9-12 foi de lasagna cu spanac
  • • ulei de masline pentru uns
  • • 25 gr parmezan ras
  • Pentru sosul béchamel
  • • 600 ml lapte
  • • 1 morcov, taiat felii
  • • 1 ceapa, tocata
  • • 1 frunza de dafin
  • • 1 bob de cuisoare
  • • 1 lingura patrunjel proaspat tocat
  • • 12 boabe de piper negru
  • • 35 gr unt
  • • 35 gr faina
  • • 1 lingurita nucsoara macinata
  • Penrtu sosul de rosii
  • • 1 lingura ulei de masline
  • • 250 gr ceapa, tocata
  • • 2 catei de usturoi, zdrobiti
  • • 800 gr rosii din conserva
  • • 1 lingurita oregano uscat
  • • 4-6 linguri busuioc maruntit

Mod de preparare

1. Se pregateste sosul béchamel.Se toarna laptele intr-o cratita, se adauga morcovul, ceapa, frunza de dafin, bobul de cuisoare, patrunjelul si boabele de piper si se dau intr-un clocot.Se ia cratita de pe foc, se acopera si se lasa amestecul sa se infuzeze 30-40 minute.Se strecoara laptele infuzat si se scot mirodeniile.Se topeste untul intr-o cratita, se presara faina si se caleste 1 minut.Se incorporeaza incet laptele si se da in clocot, amestecand continuu pana cand sosul este suficient de gros incat sa se lipeasca de lingura.Se lasa sa fiarba la foc mic 3 minute, iar apoi se adauga sare, piper si nucsoara dupa gust.

2. Intre timp ce se infuzeaza laptele, se pregateste sosul de rosii.Se incalzeste la foc potrivit uleiul de masline intr-o cratita mare, se adauga ceapa si se caleste 6-8 minute, pana cand se inmoaie si devine sticloasa.Se adauga usturoiul in cratita si se caleste totul 1-2 minute.Se adauga rosiile si oregano si se da in clocot, apoi se fierbe la foc mic fara capac 30-45 minute, amestecand des pana cand sosul a scazut la aproximativ o treime.Se adauga sare si piper dupa gust.

3. Intre timp se oparesc pe rand feliile de vinete, cate 4-5 minute fiecare transa, pana cand se inmoaie.Se lasa deoparte.

4. In timp ce se oparesc vinetele, se pune o cratita cu apa la fiert si se fierb foiile de lasagna in transe de cateva foi odata, cate 8 minute sau pana cand se inmoaie.Se pun sub un jet de apa rece, se zvanta bine si se lasa deoparte.

5. Se incalzeste cuptorul la 180ᵒC.Se unge cu ulei o tava sau un vas termorezistent.

6. Se aseaza 3 foi de lasagna pe fundul vasului, se toarna jumatate din sosul de rosii peste ele si se presara cu jumatate din cantitatea de busuioc.Se aranjeaza jumatate din feliile de vinete intr-un singur strat si se intinde cu o lingura o treime din sosul béchamel.Se repeta aranjamentul, terminand cu un strat de lasagna.Se toarna restul de sos béchamel deasupra si se presara parmezan.

7. Se coace lasagna 35-40 minute pana cand se rumenste si se topeste parmezanul.Se serveste direct din tava.

Pentru mai multe retete delicioase nu ezitati sa vizitati http://lauradfood.blogspot.com/ :)

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise