Lasagna cu vită și ciuperci

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 12 foi uscate de lasagna
  • 300 g carne tocată de vită
  • 250 g ciuperci
  • un morcov potrivit
  • două cepe
  • 20 cm dintr-o rădăcină de praz
  • 50 g unt
  • 500 ml lapte
  • 150 ml iaurt
  • 4 linguri cu amidon de porumb
  • o linguriță cu nucșoară măcinată
  • 4 frunze de busuioc mărunțite
  • sare de mare și piper verde
  • unt pentru uns tava
  • ulei de măsline ( opțional )
  • 100 g cașcaval afumat

Mod de preparare

Am aflat, povestind cu unii și cu alții, că denumirea acestui preparat ar avea origini grecești; vasul în care se pregătește, numindu-se la ei ”lasagnum”. Alții spun că denumirea acestui preparat vine tot din greacă, dar de la niște fâșii de aluat numite ”laganon”. Oricum ar fi, cert este că Lasagna a ajuns până în Anglia, unde a fost pentru prima dată publicată într-o carte de bucate, de-atunci făcându-se cunoscută peste tot în lume.

Eu v-am adus Lasagna cu ciuperci și carne de vită, o combinație excelentă peste care am presărat puțin cașcaval afumat care-i dă o savoare inedită. Am pus într-o tigaie untul împreună cu legumele curățate și mărunțite. Am acoperit-o cu un capac. Ciupercile conțin o mare cantitate de apă, astfel nu va fi nevoie de adaos de lichide iar legumele se vor căli în suc propriu devenind mai savuroase. După aproximativ 10 minute am adăugat condimentele și carnea de vită tocată.

Între timp am amestecat laptele fierbinte, iaurtul și amidonul împreună cu puțină sare și piper. Foile de lasagna le-am hidratat cca. 10 minute în apă rece ( foile de lasagna sunt foarte casante iar pentru a le putea manevra mai ușor și pentru a obține un preparat aspectuos este indicat să le hidratăm în prealabil ). Se pot hidrata și în lapte rece.

Am uns cu unt o tavă clasică din sticlă termorezistentă ( poate fi și ceramică ) și am așezat 4 foi de Lasagna. Am împărțit cantitatea de umplutură în două, jumătate din aceasta așezând-o pe toată suprafața tăvii.

Am așezat al doilea strat de foi, apoi din nou umplutura iar la final cel de-al trei-lea strat de foi.

Am scufundat totul în laptele pregătit în prealabil și am dat totul la cuptor preț de 30 de minute. Am încins cuptorul din timp pentru că, mai apoi, preparatul trebuie gătit la o temperatură de 50-60 de grade.

După acest timp am scos Lasagna din cuptor și am răzuit cașcavalul deasupra.

Se servește caldă iar un pahar de vin roșu demidulce poate satisface toate cerințele unei Lasagna cu carne proaspătă de vită.

Poftă bună!

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise