LASAGNE BOLONESE

Timp pregatire
20 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • (pentru 6 persoane(:
  • 15 foi de lasagna,
  • 600g.carne tocata,
  • 4 rosii fara pielita,
  • 2 catei de usturoi,
  • 2 cepe mari,
  • 250ml.sos Bechamel,
  • 80g.cascaval gruiere(ras),
  • 3 linguri ulei,
  • sare,
  • piper;

Mod de preparare

1.Se fierb lasagnele in apa sarata potrivit indicatiilor de pe pachet.Se scurg si se pun foile ,una langa alta, pe o planseta umezita.

2.Se curata ceapa si se toaca marunt.

3.Se spala rosiile, se curata de pielita si se taie cubulete.

4.Se incalzeste uleiul intr-o tigaie cu marginile inalte,se adauga carnea si se caleste impreuna cu usturoiul zdrobit ci ceapa tocata timp de 5 minute.Se sareaza, pipereaza ,se adauga rosiile si se fierb impreuna 15 minute.

5.Se preincalzeste cuptorul la 210*C.

6.Intr-un vas de Jena ,se pun 2 linguri din sosul de carne si se acopera cu 3 foi de lasagne.Operatia se repeta de 3 ori.

7.Se varsa sosul Bechamel peste ultimul strat de lasagne ,se acopera cu 3 foi de lasagne,se pune iarasi sos de carne,din nou 3 foi de lasagne,peste care se presara cascavalul ras.

8.Preparatul se coace 30 de minute si se serveste imediat dupa scoaterea din cuptor, cu un vin alb sec.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise