Lasagne cu carne

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 300-400 g lasagne
  • 400 g carne tocata - amestec vaca cu porc
  • 150 g parmezan ras
  • 350 g branza ricotta sau mozzarella
  • 50 g unt
  • 1 l lapte
  • 500 g rosii sau 1 cutie rosii decojite in sos
  • 100 g ardei gras sau capia
  • 2 cepe mijlocii curatate si tocate
  • 200 g ulei de masline
  • leustean
  • patrunjel
  • sare dupa gust
  • piper dupa gust

Mod de preparare

Se incinge uleiul si se prajeste ceapa la foc moderat, pana se inmoaie;

Se prajeste carnea fara sa se rumeneasca, impreuna cu ceapa, adaugandu-se sare si piper dupa gust;

Amestecul se ia de pe foc si se pune deoparte;

Se fierb pastele, dar nu mai mult de 8 minute;

Se zdrobesc rosiile intr-o tigaie cu putin ulei si se amesteca cu ardeii taiati marunt;

Se obtine un sos omogen ce se lasa la racorit;

Se aduce laptele aproape de fierbere si se topeste untul;

Se amesteca cu faina usor, pentru a nu face cocoloase;

Se adauga sare si piper dupa gust si se ia de pe foc;

Se adauga branza, amestecandu-se pana se topeste si omogenizeaza;

Se acopera si se pune deoparte;

Se unge un vas de 2 l putin adanc si se aranjeaza pe fundul vasului 1/4 din lasagne;

Se pune deasupra 1/2 din carne, un alt strat de lasagne si se acopera cu o parte din sosul bechamel;

Se pune sosul de rosii si un alt strat de lasagne acoperindu-se cu sosul bechamel;

Dupa ultimul strat de carne, lasagne si restul de sos bechamel, se presara parmezanul ras;

Dupa 20 minute de coacere la cuptor se poate servi.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise