LASAGNE

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
ridicata

Ingrediente

  • 1,5 Kg carne vita tocata
  • 2 cepe mari
  • 3 catei de usturoi
  • 300 gr pasta tomate
  • condimente:piper alb,cimbru,busuioc

Mod de preparare

Se caleste ceapa in putin ulei;se adauga carnea tocata.Dupa 20-30 min.se pune apa astfel incit sa acopere carnea ,se pune pasta de tomate si se lasa sa fiarba pina scade la jumatate. Se da la o parte ,se pune sare,piper, cimbru,busuioc si se lasa la scurs intr-o strecuratoare.

Sos béchamel:1,5 l lapte

1 pachet si jum. unt

4 linguri cu virf de faina

1 legatura patrunjel

piper alb,nucsoara

Se topeste untul(la foc mic),se adauga faina amestecindu-se continuu(cu telul),iar cind isi schimba putin culoarea se toarna laptele.Se amesteca continuu pina capata compozitia

consistenta.Dupa ce se da la o parte de pe foc se pune sare, piper, patrunjelul tocat si nucsoara.

Se incinge cuptorul.Se unge tava cu unt si asezam astfel:

-un strat de paste barrila

-un strat subtire de sos béchamel

-cascaval ras

-un strat de carne tocata

- cascaval ras

-un strat de paste barilla

-un strat subtire de sos béchamel

-cascaval ras

-un strat de carne tocata

- cascaval ras

-un strat de paste barilla

-un strat subtire de sos béchamel

-cascaval ras

-un strat de carne tocata

-cascaval ras(ultimul strat de cascaval sa fie putin mai consistent)

Se incinge cuptorul,se unge tava cu unt,se acopera cu folie de aluminiu(intepata din loc in loc)si se lasa 20 min.in cuptor dupa care se da folia la o parte si se mai lasa inca 20 min.

Pofta buna!

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise