Lasagna cu carne tocata

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 pachet lasgne in fasii
  • Umplutura:
  • 1/2 kg de carne de vita tocata
  • 10 felli de jambon fiert
  • 1 cutie de ciuperci mici taiate
  • 1 pahar de vin rosu
  • 2 catei de usturoi
  • 1 ceapa mare
  • putin patrunjel
  • sare, piper
  • Bechamel:
  • 1 - 1/2 lapte
  • 4 linguri de unt
  • 6 linguri de faina
  • 2 oua
  • 2 ligurite de zahar
  • sare dupa gust
  • piper
  • Decor :
  • parmezan

Mod de preparare

Se pregateste umplutura din toate ingredientele: se fierb toate la foc redus si acoperite cu un capac.

Se pregateste sosul bechamel:

Laptele se pune la fiert cu untul, zaharul, sarea. Se opreste putin lapte rece si se amesteca intr-un vas cu faina. Amestecati continuu ca sa nu se formeze cocoloase.

Cand laptele da in clocot, se toarna compozitia de faina, amestecand continuu la foc redus pana se ingroasa. Se fierbe 2 min si se lasa la racit. Apoi se adauga ouale.

Intr-o tava se pune sosul bechamel pana acopera toata suprafata tavii. Apoi, se aseaza fasii de lasagna, carnea tocata si praf de parmezan in straturi alternative, repetand pana se termina umplutura. Ultimul strat trebuie sa fie de bechamel si parmezan presarat.

Se da la cuptorul incins la 180 de grade pana se rumeneste.

Se serveste calda, taiata in portii patrate.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise