Legume si zarzavaturi la borcan

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 kg gogosari
  • 1 kg morcovi
  • 1 kg ceapa
  • 1 kg albitura (pastarnac si patrunjel)
  • 1 telina
  • 1 gulie
  • 1 dovlecel
  • 1 kg rosii
  • 300 ml ulei
  • 1 legatura frunze telina
  • 1 legatura frunze patrunjel
  • 2 lingurite piper
  • 100 g zahar
  • 8 lingurite cu varf sare

Mod de preparare

Este unul dintre preparatele preferate din camara mea pentru ca folosesc amestecul de legume si zarzavaturi la ciorbe, ghiveciuri, sosuri, tocanite, fripturi, poate fi consumat chiar si ca zacusca, pe paine.

Se spala si se curata toate ingredientele, rosiile se curata de pielita, apoi se toaca toate marunt, prin masina de tocat sau se maruntesc cu blenderul. Cativa morcovi si patrunjei se taie felii subtiri, pentru aspect. Rosiile se taie cubulete.

Puneti la calit, in ulei,ceapa si morcovii macinati, apoi adaugati pe rand albitura si restul ingredientelor, feliutele de morcovi si patrunjel, verdeata tocata, sare, piper si lasati-le la foc mic, cu capac, vreo ora dupa ce amestecul a inceput sa clocoteasca.

Puneti borcanele spalate si uscate intr-o cratita mai mare, cu cativa cm de apa, la incins, la foc mic. Cand s-au infierbantat bine, se umplu cu amestecul clocotit, se strang bine capacele si se dau la cuibul de perne, pentru sterilizat, pana a doua zi, apoi se pun in camara.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise