Limbă cu sos de smântână, ciuperci şi mărar

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1 limbă mare de vacă(aprox.1-1,200kg)
  • 50 g făină albă
  • 800 g smântână
  • 1 leg. mărar
  • 1 cutie ciuperci tăiate
  • sare

Mod de preparare

Se pune la fiert limba întreagă în apă cu sare.S eparat, în oala în care doriţi să faceţi mâncarea, puneti făina după ce oala s-a încins. Cu o lingură de lemn, amestecaţi în făină ca să nu se ardă, până se face aurie. Când e gata, o lăsaţi să se răcească de tot. După ce a fiert limba (cca 1,1/2 h), sub jet de apă mai rece, o curăţaţi de suprafaţa aspră şi de grăsime (dacă limba e suficient de fiartă, se desprinde foarte uşor). O tăiaţi felii groase de un deget, şi pregătiţi sosul. În făina răcită adăugaţi smântâna, si amestecând pe foc, adăugaţi din zeama în care a fiert limba câte puţin, până ajungeţi la consistenţa dorită. Adăugaţi ciupercile tăiate şi feliile de limbă şi lăsaţi să mai dea câteva clocote. Potriviţi de sare, adăugaţi mărarul tocat mărunt, mai clocotiţi 1 min.

Serviţi caldă. Poftă bună!

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise