Limba se spala, se opareste si iar se spala, apoi se pune la fiert in apa clocotita cu sare. Dupa ce a fiert, se scoate si se pune in alt vas cu apa rece si se curata de pielita, apoi se portioneaza in forma de rondele de cca 1/2 cm. Ciupercile se soteaza in unt, iar restul de legume se curata, se spala, se taie marunt si se inabusa in ulei cu adaos de apa, sau supa, se adauga pasta de tomate dizolvata in putina apa, cimbrul, piperul boabe, usturoiul taiat marunt, foile de dafin, supa in care a fiert limba si faina cernuta. Se amesteca bine componentele si se pun la fierbere (inabusire) cca 30 minute, apoi se strecoara sosul obtinut peste limba portionată. Se adaugă ciupercile si vinul, continuînd fierberea înabusita inca 10 minute. Se controleaza gustul. Se serveste limba portionata cu ciuperci si verdeata deasupra. Se poate pregati si cu masline oparite in locul ciupercilor, tehnologia fiind la fel.
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise