Limba in sos de smantana cu castraveciori murati

Timp pregatire
150 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • - 1 kg limba de porc ( aproximativ 4 limbi);
  • - 8-10 castraveciori murati;
  • - 2 cepe;
  • - 1 fir de praz;
  • - 200 g smantana;
  • - 10 boabe de piper;
  • - 2 frunze de dafin;
  • - 50 ml ulei;
  • - 1 capatana de usturoi;
  • - piper macinat;
  • - sare;
  • - patrunjel verde.

Mod de preparare

1. Se spala limba de porc si se pune la fiert in apa cu sare, frunze de dafin si piper boabe.

2. Se spumeaza bine. Se fierbe aproximativ 20 minute. Se lasa sa se raceasca in zeama in care a fiert.

3. Se curata limba de pielite si se portioneaza.

4. Se pune uleiul intr-un vas, se incinge si se adauga ceapa si prazul taiate marunt.

5. Se lasa pana se inmoaie.

6. Se adauga limba taiata si se mai lasa 5 minute.

7. Se completeaza cu zeama de la fiert limba si se lasa la foc mic 20 minute.Se adauga usturoiul taiat feliute.

8. Se adauga apoi castravetii murati taiati pe lungime si se mai fierbe 5 minute.

9. Se ia de pe foc si se adauga smantana amestecand bine.

10. Se aseaza iar pe foc, se aduce la fierbere, se potriveste cu sare si piper.

11. Cand oprim focul adaugam patrunjelul verde taiat marunt.

12. Se serveste alaturi de mamaliguta, sau de cartofi natur, sau cu orice alta garnitura doriti.

Pofta buna!

Se poate folosi cu succes si limba de vita.

Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...

Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata

Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...

Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita

Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise