Linguini Carbonara Express

Timp pregatire
20 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • - 300gr. paste linguini (paste panglicuta)
  • - 2 linguri de ulei de masline
  • - 2 linguri de unt
  • - 2 catei de usturoi, tocati
  • - 1 / 2 cana cu vin rosu
  • - 1 / 2 lingurita piper negru proaspat - macinat
  • - 2 oua
  • - 100gr. bacon - felii subtiri,
  • - 1 / 2 cana parmezan ras, (la aceasta cantitate nu se ia in calcul cantitatea de parmezan folosita la servire)
  • - 2 linguri patrunjel proaspat tocat marunt
  • -1 / 2 lingurita de sare

Mod de preparare

Pentru 4 portii:

1. Intr-o tigaie mica din otel inoxidabil, incalziti uleiul si untul pana la o temperatura moderata. Adugati feliile de bacon (taiate ulterior transversal in fasii subtiri) si rumeniti pana devine brun-auriu, dar NU crocant. Adaugati usturoi, vin si piper.

Se fierbe la foc mic, pana cand vinul este redus la 2 linguri, aproximativ 3 minute, apoi se ia de pe foc si se da deoparte. Intr-un castron mare, bateti 2 oua la care adaugati parmezan si sare.

2. Intr-o oala mare clocotiti apa sarata, fierbeti pastele linguini aproximativ 12 minute. Scurgeti pastele, adaugati-le peste amestecul de oua si branza, se agita ferm si repede. Se toarna amestecul de bacon din tigaie peste linguini. Adaugati patrunjel si agitati /amestecati pentru o mai buna distribuire a ingredientelor. Se servesc imediat cu parmezan suplimentar.

Pont:

Aceste carbonara ar fi la fel de delicioase dar mai autentice, folosind pancetta in loc de bacon - aceeasi cantitate. Puteti incerca si cu ceva costita afumata. Puteti innobila gustul adaugand odata cu patrunjelul si putin busuioc sau nucsoara fin macinata. De asemenea, se poate inlocui vinul rosu cu vin alb, dupa preferinta.

In incheiere va doresc pofta buna si reafirm ceea ceea voi spune si in incheierea altor viitoare postari - o reteta ofera doar linii de ghidare, nu va sfiiti sa va folositi imaginatia si instinctul in realizarea propriilor variante culinare.

Florentin V. Logigan (c) Suceava 2009

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise