Mâncare de dovlecei cu boia

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 3-4 dovlecei
  • 1 legătură de mărar
  • sare
  • piper
  • boia
  • 100 g bulion
  • 1 ceapă
  • 50 ml ulei.

Mod de preparare

Cureţi dovleceii de coajă şi sâmburi şi îi tai cubuleţe. Tai ceapa cât mai mărunt, o căleşti în ulei, adaugi dovlecelul şi sărezi după gust. După ce s-au călit toate circa 15 minute, torni bulionul desfăcut cu puţină apă, mai fierbi mâncarea 10-15 minute amestecând continuu ca să nu se prindă de cratiţă. Când dovlecelul este fiert, presari piper, boia şi sare dacă mai e nevoie, pui şi mărarul tocat şi dai cratiţa deoparte. În familia noastră dovleceii astfel preparaţi sunt foarte apreciaţi alături de fripturi de vită sau de porc.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise