Mîncare de iepure cu ciuperci

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
ridicata

Ingrediente

  • Pentru 10 portii: 2
  • 500 kg carne de iepure
  • 1 kg ciuperci proaspete sau 500 g fierte
  • 200 g ceapa
  • 200 ml ulei
  • 200 ml vin
  • sau smantana
  • 2 leg. patrunjel verde
  • sare
  • piper pisat
  • dupa gust.

Mod de preparare

Se sareaza vinatul, se pune intr-un vas si se adauga toate componentele (ceapa curatata si taiata inele, telina curatat spalata si taiata felii subtiri). Se amesteca toate componentele cu carnea, se acopera, si se lasa la marinat 2-3 ore, la loc racoros sau se tine la frigider 2 - 3 zile, in functie de timpul pregatirii. Prin fezandare carnea de vinat devine mai frageda, capata un gust si un miros mai placut. Cind se scoate din bait, se scurge de zeama care s-a format. Carnea pentru friptura se impaneaza cu slanina si cu catei de usturoi. Baitul se strecoara si se adauga in mincare, cu care se fierbe 5 - 6 minute, se condimenteaza cu piper si sare, apoi se pune intr-o cratita cu grasime si adaos de apa. Se acopera si se inabusi pana este bine patrunsa. In timpul inabusirii se amesteca, si se mai adauga vinul, iar spre sfirsit zeama si toate componentele de la macerare, dupa care se mai fierbe 10-15 minute, apoi se zvinta, se portioneaza si se inabusa in ulei, cu putina zeama de la bait. Dupa inabusire, carnea se scoate si se asaza in alt vas cu putina zeama in care s-a marinat. In uleiul ramas se inabusa ceapa taiata marunt. În timpul inabusirii se adauga ciupercile taiate lamele si se continua fierberea. Cind sunt gata se pun in vasul cu carne cu putina zeama de la marinata, apoi se fierb pina ce carnea este bine patrunsa. Spre sfirsitul fierberii se adauga piperul pisat, sare, vinul sau smantana. La servire se presara patrunjel verde taiat marunt.

Dupa preferinta, se pot adauga la zarzavat si alte legume cartofi, ardei gras, rosii, etc., acestea pregatindu-se odata cu zarzavatul.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise