Macaroane cu legume

Timp pregatire
25 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 2 persoane): 1 lingura ulei,
  • 125 g macaroane (melcisori),
  • sare,
  • 200 g mazare congelata,
  • 200 g rosii foarte mici,
  • 3 bulbi de praz,
  • 125 g Mozzarella (se gaseste in pravalii la un pret acceptabil),
  • 150 g smantana groasa amestecata cu verdeturi tocate marunt (patrunjel, marar), o conserva de porumb boabe (continutul: 140 g),
  • piper.

Mod de preparare

Se incinge cuptorul la 220°C si se unge cu ulei o forma mare de budinca. Se fierb macaroanele 3 minute in apa cu sare, se adauga mazarea congelata si se lasa sa fiarba impreuna cu pastele pana ce acestea sunt “al dente”. Rosiile spalate se taie in doua, bulbii de praz curatati se taie rondele, iar Mozzarella - felii subtiri. Se scurg macaroanele si mazarea si se amesteca imediat cu smantana. Se adauga rosiile, prazul si boabele de porumb (scurse), se gusta de sare si piper si se toarna compozitia in forma. Deasupra se asaza feliile de Mozzarella si se baga la cuptor. Se lasa budinca circa 5 minute sa se rumeneasca putin si se serveste fierbinte.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise