Macaroane cu rosii si morcovi

Timp pregatire
25 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 4 persoane): 500 g macaroane,
  • 200 g sunca de Praga (taiata felii),
  • 3 linguri ulei,
  • sare,
  • piper,
  • 1/8 l zeama concentrata de legume (Knorr+apa),
  • 400 g macaroane scurte,
  • 400 g rosii,
  • 1/2 legatura busuioc verde.

Mod de preparare

Morcovii spalati si curatati de coaja se taie rondele, iar sunca se taie fasii. Se incinge uleiul intr-o tigaie si se prajesc putin morcovii. Se sareaza, se pipereaza, se toarna peste ei zeama de legume si se lasa sa dunstuiasca - cu capac - circa 10 minute. Se fierb macaroanele \"al dente\" in apa cu sare, iar rosiile se oparesc, se curata de pielita si se taie cubulete. Se spala busuiocul, se zvanta si se toaca marunt. Se amesteca morcovii, rosiile, fasiile de sunca si busuiocul tocat, se gusta de sare si piper si apoi se incorporeaza macaroanele. Inainte de a le servi, se pot presara cu parmezan (cascaval) ras.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise