Macaroane cu spanac

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 4 persoane): 1 pachet de spanac congelat sau spanac proaspat (500 g),
  • 400 g pene (macaroane scurte),
  • sare,
  • 2 catei de usturoi,
  • 100 g sunculita afumata,
  • 5 linguri de untdelemn de masline (sau altul fin),
  • piper,
  • 50 g cascaval ras,
  • 1-2 linguri suc de lamaie.

Mod de preparare

1. Se dezgheata spanacul conform indicatiilor inscrise pe ambalaj (daca e proaspat, se spala si se aleg frunzele), se lasa sa se scurga (frunzele proaspete se dau in 2-3 clocote, in apa sarata) si se taie ca taiteii. Se pun la fiert macaroanele in apa sarata, fara sa se inmoaie prea tare (“al dente”). 2. Se curata usturoiul si se taie in feliute subtiri. Se taie sunculita afumata in fasii, care se calesc in untdelemnul incins. Se scot afara si se pune sa se caleasca mai intai usturoiul, apoi spanacul. Se sareaza, se pipereaza, se lasa spanacul sa dea cateva clocote in sucul sau. 3. Se strecoara macaroanele si se amesteca cu spanacul si jumatate din cascavalul ras. Se gusta de sare, piper, se pune zeama de lamaie. Se presara deasupra restul de cascaval si sunculita prajita. (La alegere, o data cu sunca se poate praji si un pumn de alune usor zdrobite.)

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise