Macaroane cu ton

Timp pregatire
20 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 4-6 persoane): 500 g macaroane scurte,
  • 1/4 cana untdelemn de masline,
  • 2 catei de usturoi zdrobiti,
  • 200-250 g ton scos din conserva si bine scurs,
  • 2 linguri de unt,
  • 1/2 cana suc de lamaie,
  • 2 linguri capere tocate marunt (facultativ),
  • 1/2 ardei iute tocat marunt.

Mod de preparare

Se pun macaroanele in apa clocotita si se lasa sa fiarba „al dente” (sa nu fie prea moi).

Se incinge untdelemnul intr-o tigaie si se pune usturoiul zdrobit. Se lasa un minut sa se caleasca, apoi se pune tonul, faramitat cu furculita, si se lasa doua minute pe foc. Se adauga celelalte ingrediente, se amesteca, se lasa sa se infierbante pe foc mic. Se strecoara macaroanele, se scurg bine si se servesc cu sosul de ton.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise