Macaroane gratinate (reteta lyoneza)

Timp pregatire
20 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 6 persoane): 500 g macaroane,
  • 200 g cascaval ras,
  • 300 ml lapte,
  • 250 ml frisca nebatuta (smantana subtire),
  • 20 g unt,
  • 1 varf de cutit nucsoara rasa,
  • sare,
  • piper.

Mod de preparare

Puneti la fiert apa (multa) cu sare si, cand da in clocot, introduceti macaroanele. Fierbeti intr-o cratita laptele cu frisca (smantana) dupa care varsati amestecul intr-un castron mai mare. Condimentati cu sare, piper si nucsoara. Cand macaroanele sunt fierte al dente, scurgeti-le si rasturnati-le in castron, incorporati jumatate din cascavalul ras si amestecati bine de tot. Incingeti cuptorul, ungeti cu unt o forma de budinca, puneti in ea macaroanele cu sos, acoperiti-le cu restul de cascaval ras si bagati-le la cuptor. Lasati-le 20 de minute sa se rumeneasca frumos si serviti-le fierbinti.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise