Macrou la grill (gratar)

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 4 bucati macrou proaspat (puteti folosi si macrou congelat)
  • Pentru marinata:
  • 5 linguri ulei de masline
  • 5 frunze de dafin
  • piper macinat dupa gust (eu am folosit un varf de lingurita)
  • jumatate lingurita sare sau dupa gust
  • o lingura patrunjel proaspat tocat
  • 3-4 fire cimbru proaspat sau cateva crengute de cimbru
  • uscat sau putin cimbru macinat
  • 3-4 crengute de rozmarin proaspat sau macinat
  • zeama si coaja de la 1-2 lamai
  • 2-3 catei pisati de usturoi

Mod de preparare

Macroul este un peste care se pregateste repede neavand solzi,doar trebuie eviscerat,are un gust minunat,este gustos si sanatos deoarece contine acizi grasi omega 3.

Se face marinata amestecand ingredientele pentru marinata si se tine pestele curatat si spalat bine in aceasta la temperatura camerei timp de 20-30 de minute,dupa care se pune la rumenit la grill sau pe gratarul uns cu ulei pentru a preveni eventuala lipire si bine incins in prealabil.Se rumeneste bine pe ambele parti,iar cand este gata se serveste stropit dupa gust zeama de lamaie si putin ulei de masline...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise