Maioneza din usturoi a la Tradaro

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • * 1 capatana mare de usturoi
  • * 2 linguri smantana
  • * 1 lingurita plina cu miere
  • * piper
  • * sare
  • * ulei

Mod de preparare

- Dupa ce usturoiul este curatat se trece prin zdrobitorul de usturoi in mojarul de pisat.

- Se pune 1/2 lingurita cu sare si se piseaza foarte bine.

- Cand usturoiul s-a transformat intr-o pasta se rastoarna intr-un bol si se freaca cu mixerul 2 minute, dupa care se incepe a se pune picurat ulei, ca la maioneza clasica.

Aceasta este o maioneza care iti solicita rabdarea pentru reusita ei.

- Pe masura ce se adauga ulei, maioneza isi mareste volumul. Dintr-o capatana de usturoi se poate realiza cam 300-350 g maioneza.

- Cand maioneza devine vartoasa se adauga mierea, apoi smantana cate putin si piperul amestecand in continuare cu mixerul.

- Maioneza se rastoarna intr-un borcan cu capac si se pune la frigider. Este de preferat sa se consume in maxim 6-7 zile.

Aceasta maioneza se poate pune in salate, fripturi, cartofi pai prajiti, ochiuri, omleta, pizza, etc.

Se adauga suflet cat este nevoie.

Spor la treaba!

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise