Maioneza

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Un gălbenuş
  • o linguriţă de muştar
  • 150 ml untdelemn
  • zeama de la o jumătate de lămâie
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Gălbenuşul şi muştarul se pun într-un castron. Se amestecă continuu cu o lingură de lemn şi se adaugă untdelemnul picătură cu picătură. Când compoziţia este destul de tare, se adaugă, după gust, zeamă de lămâie, se pun sarea şi piperul. Aspectul şi gustul unei maioneze obişnuite se pot schimba adăugându-i-se ceapă verde, mărar sau pătrunjel tocat, ori puţin usturoi pisat.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise