Mamaliga dezvelita

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 200 g malai
  • 400 ml apa
  • 1 lingurita rasa de sare
  • 200 g carnati grosi afumati
  • 250 g carne de porc cu grasime
  • 200 g kaiser
  • 300 g branza de oi (burduf sau telemea)

Mod de preparare

Pun pe foc un ceaun cu apa rece, sarea si malaiul in ploaie.

Amestec continuu ca sa nu faca cocoloase.

Dupa ce s-a inchegat, o rastorn intr-un vas de sticla rezistent la foc. Eu am acest vas dreptunghiular. Intind cu lingura de lemn mamaliga ca sa aiba o grosime uiforma.

Am acopetit cu branza intr-un strat uniform.

Intr-o tigaie prajesc carnea. Cand carnea mai are putin si se face complet, pun carnatul si kaiserul.

Am rasturnat peste branza si am mai bagat 10 min in cuptorul incins.

A iesit extrem de buna.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise