Mamaliga Tradaro

Timp pregatire
35 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1/2 kg malai
  • 50 g unt
  • 150 g gris
  • 1 lingura delikat
  • 3 linguri ulei
  • 1 lingurita sare
  • 800 ml lapte dulce
  • 800 ml apa plata

Mod de preparare

Intr-o craticioara se pune lapte, apa, gris, delikat, sare si se amesteca la foc iute pana fierbe grisul, cam 7-8 minute.

In ceaun sau vasul in care se face mamaliga, se pune untul la foc mic sa se topeasca, apoi se adauga malaiul si se amesteca bine pana se incorporeaza untul.

Peste malai se toarna compozitia din craticioara, se adauga ulei amestecand pentru inceput cu un tel para pana se ingroasa putin compozitia, apoi se lasa sa fiarba la foc potrivit.

Dupa 15 minute se amesteca vartos cu un facalet timp de 1 minut si se lasa iarasi sa fiarba.

Dupa 5 minute se amesteca iarasi cu facaletul timp de 1 minut.

Dupa 3 minute se amesteca pentru ultima data cu facaletul timp de 1 minut apoi se da focul tare.

Se ia o lingura de lemn, se uda cu apa rece si se plimba de jur imprejurul mamaligii de sus in jos pentru a desprinde marginea mamaligii de vas.

Se stinge focul. Se clatina vasul stanga dreapta si se rastoarna pe un fund de lemn sau o farfurie.

Se mai pune suflet cat va lasa inima.

Se poate servi la foarte multe feluri de mancare, este o mamaliga delicioasa.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise