Mancare de carne cu arpagic

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 150 gr arpagic
  • 5 catei de usturoi
  • 600 gr pulpa de porc
  • 1 conserva de rosii decojite in suc (240 gr)
  • 1 ardei gras verde
  • 3-4 linguri de ulei
  • 1/2 lingurita busuioc uscat
  • 100 ml vin alb
  • sare, piper
  • patrunjel verde

Mod de preparare

Se curata arpagicul si se spala, carnea se taie bucatele, ardeiul fasii si usturoiul in rondele.

Calim arpagicul in ulei, adaugam usturoiul, apoi ardeiul taiat fasii, se lasa 2-3 minute.

Dupa ce s-au calit legumele , adaugam carnea si lasam 1-2 min, impreuna cu legumele, apoi condimentam cu sare, piper si busuioc, turnam vinul si lasam sa fiarba sub capac, la foc incet.

Dupa ce a fiert carnea, adaugam rosiile tot cu suc si mai lasam atat pana ce scade putin sosul format, se mai potriveste de sare, daca e nevoie.

Cand este gata se presara cu patrunjel proaspat taiat si se serveste cu o portie mare de mamaliguta!

Pofta mare!!!

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise