mancare de dovlecei dreasa cu smantana

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1-2 dovlecei 1 lingura ulei 3-4 rosii 200ml.smantana 1 ceapa 1 legatura de patrunjel sau marar sare piper 2 linguri de faina

Mod de preparare

speli si cureti ceapa si dovleceii,apoi toci ceapa si oparesti rosiile.intr-o cratita pui o lingura de ulei si calesti ceapa,dupa aceea adaugi rosiile curatate de coaja si taiate bucatelesi lasi sa fiarba.in timp ce fierbe,tai dovleceii ca pe cartofi pai.dupa ce i-ai taiat ii adaugi peste sosul format din rosii si ceapa,puicapacul si lasi sa fiarba 15 minute.cand dovleceii s-au inmuiat,pui smantana amestecata cu cele 2 linguri de faina,potrivesti gustul cu sare si piper si mai lasi sa fiarba cateva minute.cand este gata presari patrunjelul sau mararul tocat fin.POFTA BUNA!

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise