Mancare de gutui

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1 kg gutui bine coapte
  • 1/2 kg carne de vitel
  • 3 cepe mari
  • 1 ardei rosu
  • 1 lingurita de zahar
  • 3 linguri de ulei masline
  • 200 ml apa
  • sare
  • piper.

Mod de preparare

Ceapa si ardeiul rosu se taie marunt , se topesc doar 1-2 minute in 2 linguri ulei de masline , deasupra se pune carnea si 100 ml apa , se face focul mic si se lasa sa fiarba acoperit , se mai adauga restul de apa pana carnea este fiarta , sarea si piperul .

Separat gutuile se taie felii de 1 cm grosime , se prajesc usor in 1 lingura ulei de masline , se scot si se pun pe o farfurie . In uleiul ramas se caramelizeaza 1 l-ta de zahar .

Gutuile prajite si sosul caramel se toarna peste carnea preparata anterior si se mai lasa sa fiarba 15 minute .

Se serveste calda sau rece , este o reteta cu gust de toamna , cu nostalgii dulci acrisoare scaldate in frunze ruginii de amurg .

Dana

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise