Mancare de gutui

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1 kg gutui bine coapte
  • 1/2 kg carne de vitel
  • 3 cepe mari
  • 1 ardei rosu
  • 1 lingurita de zahar
  • 3 linguri de ulei masline
  • 200 ml apa
  • sare
  • piper.

Mod de preparare

Ceapa si ardeiul rosu se taie marunt , se topesc doar 1-2 minute in 2 linguri ulei de masline , deasupra se pune carnea si 100 ml apa , se face focul mic si se lasa sa fiarba acoperit , se mai adauga restul de apa pana carnea este fiarta , sarea si piperul .

Separat gutuile se taie felii de 1 cm grosime , se prajesc usor in 1 lingura ulei de masline , se scot si se pun pe o farfurie . In uleiul ramas se caramelizeaza 1 l-ta de zahar .

Gutuile prajite si sosul caramel se toarna peste carnea preparata anterior si se mai lasa sa fiarba 15 minute .

Se serveste calda sau rece , este o reteta cu gust de toamna , cu nostalgii dulci acrisoare scaldate in frunze ruginii de amurg .

Dana

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise