Mancare de gutui

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 4-5 gutui
  • 1/2 lingurita zahar
  • 1 lingura faina
  • sare
  • ulei

Mod de preparare

Gutuile se curata de partea tare din interior. Ele se taie felii ca la compot.Se pune la incins putin ulei si se pun la prajit feliile de gutui; nu se lasa sa se rumeneasca tare. Se scot; in uleiul incins se caramelizeaza putin zahar. Se ia de pe foc se pune putina apa rece si se pune din nou pe foc mic pana se dizolva zaharul.

Se adauga faina si se amesteca sa se faca precum o ciulama. Se rastoarna in alta cratita compozitie si peste ea se adauga gutuile prajite si putina apa ca sa se poata fierbe gutuile. Daca nu e suficient de dulce se mai pune putin zahar.

Se pune si putina sare si vegeta.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise