Mancare de gutui

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1/2kg gutui
  • 100g zahar
  • 50g faina
  • 50ml zeama de lamaie (sau vin alb)
  • 1/4l apa
  • un praf de sare

Mod de preparare

Gutuile se spala, se curata si se taie felii de pana la 1cm grosime.

Se incinge uleiul intr-o cratita si se calesc feliile de gutuie pe ambele parti dupa care se scot intr-un castron.

In uleiul in care s-au calit gutuile se pune zaharul amestecat cu faina si se calesc pana cand zaharul incepe sa se caramelizeze.

Se stinge cu apa si zeama de lamaie se lasa sa dea in cateva clocote si se adauga gutuile.

Se mai fierbe inca 10-15 minute la foc domol si avand grija sa nu se lipeasca.

Se potriveste de sare si e gata.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise