Mancare de gutui

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1/2kg gutui
  • 100g zahar
  • 50g faina
  • 50ml zeama de lamaie (sau vin alb)
  • 1/4l apa
  • un praf de sare

Mod de preparare

Gutuile se spala, se curata si se taie felii de pana la 1cm grosime.

Se incinge uleiul intr-o cratita si se calesc feliile de gutuie pe ambele parti dupa care se scot intr-un castron.

In uleiul in care s-au calit gutuile se pune zaharul amestecat cu faina si se calesc pana cand zaharul incepe sa se caramelizeze.

Se stinge cu apa si zeama de lamaie se lasa sa dea in cateva clocote si se adauga gutuile.

Se mai fierbe inca 10-15 minute la foc domol si avand grija sa nu se lipeasca.

Se potriveste de sare si e gata.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise