Mancare de praz cu masline

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 kg praz;
  • 1 ceapa;
  • 1 morcov;
  • 1 postarnac (optional);
  • 1 ardei rosu;
  • 4 rosii;
  • 1 pahar ulei;
  • 50 g bulion tomate;
  • 200 g masline;
  • 1 ligura zeama de lamaie (sau vin alb)
  • sare;
  • piper;
  • foi de dafin;

Mod de preparare

Ceapa, ardeiul , morcovul si postarnacul se toaca marunt si se rumenesc usor in ulei. Se adauga rosiile tocate cubulete, sare, piper si pasta de tomate pentru a lega sosul. Dupa 5 min de clocote se adauga prazul taiat rondele si se stinge cu o ceasca de apa.

Se lasa sa fiarba o jumatate de ora la foc mic.

Se pun maslinele 10 min sa fiarba cu mancarea, impreuna cu zeama de lamaie si 2-3 foi de dafin.

Pofta buna!

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise