Mancare scazuta cu dovlecei si pastai, de post

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 900 gr dovlecei
  • 400 gr pastai galbene subtiri
  • 250 gr rosii de gradina
  • 2 cepe
  • sare
  • piper
  • 1 lingurita rasa busuioc uscat
  • 3 linguri ulei
  • 1 lingura pasta de tomate
  • patrunjel verde

Mod de preparare

Spalam pastaile, le curatam la capete si le taiem bucati potrivite.

Dovleceii ii spalam, ii curatam de coaja si ii taiem cuburi potrivite.

Ceapa o curatam si o tocam marunt.

Rosiile le curatam de coaja si le maruntim.

Intr-o cratita incingem uleiul, punem ceapa, pastaile si le innabusim 3-4 minute.

Adaugam si dovleceii, ii innabusim si pe acestia putin, apoi incorporam si rosiile.

Le amestecam pe toate, punem apa cat sa acoperim legumele.

Punem un capac, lasam sa scada la foc potrivit.

Cand este fiarta cam pe jumatate mancarea, presaram sare, piper si boia dulce.

Mai lasam sa fiarba, sa scada zeama, apoi gustam.

Cand legumele sunt bine patrunse si mancarea scazuta suficient, adaugam pasta de tomate si busuiocul uscat.

Mai lasam 1-2 pe foc, apoi tragem cratita deoparte. Simplu, nu?

Presaram patrunjel verde tocat deasupra si putem servi.

Pofta buna!

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise