Mancarea marinarului(Sjömansgryta)

Timp pregatire
140 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 6 felii pulpa de vita
  • 2 cepe
  • 200 ml bere neagra
  • cimbru uscat
  • foi de dafin
  • 2 radacini micute de patrunjel 6 cartofi
  • ulei
  • sare
  • piper macinat
  • Pentru sos
  • 1lingura pasta de tomate
  • 1 lingura amidon
  • 1 lingura mustar
  • boabe de piper
  • patrunjel verde

Mod de preparare

Incingem ulei intr-o tigaie si punem feliile de carne la prajit pe care le-am condimentat cu sare si piper dupa preferinta.Lasam sa scada sucul pe care si-l lasa circa 15 min pe foc avand grija sa o intoarcem pe ambele parti.Scoatem apoi bucatile de carne pe un servet absorbant iar in uleiul ramas calim ceapa pe care am taiat-o marunt.Adaugam apoi carnea ,radacinile de patrunjel taiate rondele ,cimbrul si foile de dafin.Turnam berea si apoi adaugam si apa astfel incat carnea sa fie acoperita de lichid.Condimentam dupa gust cu sare si piper si apoi lasam pe foc,sub capac,circa 1 ora si 15 min. avand grija ca din cand sa mai amestecam.Cand carnea este aproape gata am adaugat cartofii taiati in sferturi si lasam pana cand totul este bine facut.

Scoatem carnea si cartofii ,asezam pe un platou iar in sosul rezultat am adaugat amidonul,(dizolvat in putina apa rece),mustarul ,cateva boabe de piper si pasta de tomate.Amestecam si lasam pana cand sosul scade,se ingroasa ,apoi tragem de pe foc.

Pe o farfurie asezam carnea ,cartofii si turnam sos atat peste carne cat si peste cartofi.Asezonam cu patrunjel verde.Daca mai ramane sos(si cu siguranta mai ramane)il punem intr-un bol si il servim la masa pentru cine mai doreste,pentru cine mai pofteste.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise