Mancarica de praz cu telina

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 500 gr de praz
  • 1 telina mica (radacina si frunzele)
  • 1 ou
  • 1/2 de lamaie
  • 1 cub de carne de vitel(pentru cine doreste)
  • sare ,piper dupa gust
  • -ulei de masline sau unsoare de bucatarie vegetala

Mod de preparare

-se spala si se taie prazul in rodele

-se curata si se spala telina

-se pune in cratita prazul si telina taiata in felii si frunzele si radacina

-se acopera cu apa pana la jumatate sise adauga o ceasca mica de ulei( sau grasimea vegetala)

-se adauga cubul de carne(daca doriti)

-se pune sare si piper dupa gust si se fierb cu capac la un foc redus pana se patrund cu furculita

-la acest punct nu se amesteca cu lingura deoarece se vor sfarama cilindrurile de praz si isi pierd aspectul

-se trag de pe foc si se pregateste oul ,se bate spuma se adauga zeama de la lamaia(1/2 numai)se pune putin din zeama mancarii in oul batut ,se amesteca si se toarna compozitia peste mancarica amestecand prin miscari in cerc a cratitei sa se duca oul peste toata mancarica

-se serveste cu branza si paine proaspata

P.S. cine doreste pote sa foloseasca carne de porc pe care a fier-o inainte si urmeza reteta mea in zeama de carne in loc de apa si carne in loc de cubul de carne

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise