Marinata de peste cu lamaie si usturoi

Timp pregatire
370 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 2 kg peste
  • 2 lamai
  • 500 ml ulei
  • 4-5 catei usturoi
  • piper boabe
  • foi dafin
  • sare
  • borcane

Mod de preparare

Pestele curatat(fara cap si coada) se taie felii de doua degete.

In vasul in care vrem sa-l fierbem, punem un strat de felii de peste, apoi lamaie decojita taiata rondele, alt rand de peste iar lamaie si deasupra sa fie peste.

Adaugam sare, usturoi taiat , foi dafin si piper boabe. Cu uleiul trebuie sa ajungem la nivelul de sus al pestelui.

Marinata se fierbe la foc mic , 5-6 ore, acoperit , pina cand carnea se desprinde usor de pe oase.

Marinata rezultata o introducem in borcane pe care le infiletam strans. Borcanele cu marinata se pun la dunst 30 de minute din momentul in care incepe apa sa fiarba.

Dupa aceasta punem borcanele in pat cald , acoperite bine cu o patura , pina a doua zi cand s-au racit si se pot pune in camara pentru iarna.

Pofta mare !

PS. Reteta o am de la Iuliana, careia ii multumesc frumos pentru aceasta reteta delicioasa.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise