Medalion de caprioara cu sos de mure

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 800 gr muschi de caprioara
  • 200 gr mure
  • 100 gr vin rosu
  • 1 lingurita de miere
  • 200 ml supa de pui(sau vita)
  • 50 ml ulei
  • 1 lingura de faina
  • sare si piper
  • Garnitura:
  • 1 cana de orez
  • 3 cani de supa de pui
  • 2 catei de usturoi
  • 30 ml ulei

Mod de preparare

Muschiul de caprioara se curata de pielite, se spala,se taie in felii de 2 cm. Se sterg feliile cu un servet curat si se presara cu sare si piper macinat proaspat.In uleiul incins prajim bucatile de carne pe fiecare parte cate 5 min la foc mic-mediu.

Carnea se scoate si pastreaza calda pana la servire.In grasimea in care s-a prajit carnea am pus faina,se rumeneste si se stinge cu vinul. Se adauga mierea si supa,se amesteca sa nu ramana cocoloase si se fierbe pana se ingroasa. Se adauga fructele ,se amesteca usor sa nu se sfarame. Dupa gust se pune putina sare si piper.

Orezul se fierbe in supa timp de 10 min. Se da deoparte si se lasa asa sa mai absoarba apa. In uleiul incins se pune usturoiul taiat felii si se lasa cateva sec dupa care se scoate ca sa nu se shimbe la cuptoare si sa d-a gust rau uleiului. Orezul se amesteca cu uleiul. Medalioanele se servesc alaturi de orez si sos.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise