Melci cu nuca

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Pentru aluat: 250 g faina, 15 g drojdie, 2 linguri zahar, 130 ml lapte, 30 g unt , 1 varf de cutit sare, 2 galbenusuri, 1 lingura unt pentru tava.
  • Pentru umplutura: 100 g stafide, 250 g nuca macinata, 1 esenta de rom, 70 ml lapte, 2 linguri de cacao, zahar dupa gust .

Mod de preparare

Aluatul: Se cerne faina intr-un castron, in mijlocul ei se pune drojdia maruntita si zaharul si se toarna laptele caldut. Se framanta bine pana nu se mai lipeste aluatul de mana. Se acopera vasul cu un prosop si se pune la crascut pentru 15 min. Se taie untul in cubulete si se adauga in aluat inpreuna cu galbenusul care a fost frecat cu sare. Se framanta din nou aluatul si se mai lasa la crescut inca 30 min.

Umplutura: Se amesteca nuca macinata cu cacaua, esenta de rom, stafidele, laptele caldut si zaharul dupa gust.

Asamblarea: Se mai framanta inca o data aluatul dupa care se intinde o foaie cu grosimea de 1 cm. Se pune umplutura peste foaie si se ruleaza. Din aceasta rulada se taie felii de 3-4 cm si se aseaza in tava unsa cu unt . Se dau la copt pentru 30-40 min . Intre timp se amesteca celalalt galbenus ci 1 lingurita de zahar dizolvat in apa cu care se ung melcii cu 10 min inainte de a se coace.

Va urez pofta buna!

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise