Melcisori cu legume

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 4 persoane): 250 g fasole uscata (alba),
  • 150 g fasole verde,
  • 1 dovlecel,
  • 1 morcov,
  • 1/2 ardei iute rosu,
  • 1 ardei gras galben,
  • 1/2 lingura zahar,
  • 1 priza seminte de marar,
  • 6 cl otet de vin (alb),
  • 5 cl ulei de masline,
  • 340 g conchiglia (melcisori),
  • sare,
  • piper.

Mod de preparare

Inmuiati fasolea uscata in apa rece de cu seara, iar a doua zi clatiti-o bine, acoperiti-o cu apa sarata, lasati-o sa fiarba 30 de minute si clatiti-o din nou.

Puneti o oala cu apa pe foc si cand incepe sa clocoteasca apa, introduceti 30 de secunde legumele si ardeiul iute si clatiti-le apoi cu apa rece.

Puneti intr-o craticioara otetul, zaharul, mararul, un varf de cutit de sare si 2 linguri cu apa, lasati sa fiarba pana ce se dizolva zaharul, turnati aceasta zeama, impreuna cu uleiul de masline, peste legume si lasati-le sa se patrunda o ora.

Fierbeti pastele in apa cu sare, lasati-le sa se scurga, amestecati-le cu legumele, adaugati piper dupa gust si serviti-le imediat.

Sau: lasati melcisorii sa se raceasca, inainte de a-i amesteca cu legumele si serviti-i ca salata.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise