Melcisori cu mac

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 4-5 cartofi
  • sare
  • 30ml ulei
  • 2 linguri smantana
  • 1-2 oua
  • faina cat cuprinde
  • mac macinat amestecat cu arome dupa preferinta

Mod de preparare

Se curata cartofii si se fierb in apa cu sare. Apoi se zdrobesc ca pentru piure si bat spuma cu smantana. Se lasa sa se raceasca, apoi se framanta un aluat adaugandu-se oul, uleiul si faina, astfel incat sa se obtina un aluat fraged. Daca mai nevoie adaugati sare.

Se imparte aluatul in bucati care se rasucesc in bastonase de cca. 5 cm grosime si se taie in melcisori. Se pun melcisorii in apa care clocoteste si se lasa pana se pidica la suprafata , apoi se scot si se dau prin mac.

Recomandare: puteti folosi in loc de mac, nuci sau pesmet. Din acelasi aluat se pot face si coltunasi umpluti cu gem si tavaliti prin pesmet cu scortisoara.

IMPORTANT: pentru zilele de post puteti elimina din compozitia aluatului oul si smantana, adaugand in schimb apa si mai mult ulei.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise